Elproducerende anlæg

Overvejer du at få et solcelleanlæg? En vindmølle? Eller skal du have tilsluttet/oprettet en anden form for elproducerende anlæg? Så skal du tilmelde dit anlæg til elnettet.

Vi har samlet noget information her med det, du skal gøre.

Sådan tilmelder du et elproducerende anlæg

Før du kan tilmelde dit anlæg, skal du have et Tilsagns-ID fra Energistyrelsen. Du kan læse mere om Tilsagns-ID, og hvordan det bliver tildelt på Energistyrelsens hjemmeside.

Når du har fået et Tilsagns-ID, skal du udfylde en stamdatablanket. Den får du på Energistyrelsens hjemmeside. Stamdatablanket og Tilsagns-ID skal sendes til din elinstallatør, som tilmelder dit anlæg til Evonet.

Når dit anlæg er oprettet hos Evonet, bliver det tildelt et GSRN-nummer. Det er anlæggets ID-nummer og er 18 cifre langt. ID-nummeret skal bruges til ’Ansøgning om endelig afgørelse om nettoafregning og pristillæg’. Din elleverandør – det er dem, du betaler din elregning til – kan oplyse dit GSRN-nummer.

Når vi får tilmeldingen med oplysninger om stamdata fra din elinstallatør samt tilsagn fra Energistyrelsen om valgt afregningsform og godkendelse, kan vi oprette installationen. Herefter må din elinstallatør tilslutte anlægget.

Hvis du har spørgsmål vedr. dit elproducerende anlæg, er du velkommen til at skrive til os. Udfyld formularen her, så hjælper vi dig videre

Bemærk!

Ved anlæg der ikke kræver Tilsagns-ID, og hvor der ikke ønskes nettoafregning, kan der fremsendes en tilmelding, inden der modtages en godkendelse fra Energistyrelsen.

Skal du have et anlæg over 11 kW?

Hvis du vil have et anlæg over 11 kW, så skal der udarbejdes en Nettilslutningsaftale med Evonet. Nettilslutningsaftalen beskriver de administrative og tekniske krav, der skal være opfyldt, inden vi kan tilslutte dit anlæg. Vi sender aftalen til dig, så snart vi har modtaget din tilmelding af anlægget. Du skal sende aftalen retur underskrevet, inden vi kan tilslutte anlægget.

Har du spørgsmål? Skriv til os, så hjælper vi dig videre


Her kan du skrive til os, hvis du har spørgsmål vedr. elproducerende anlæg

keyboard_arrow_up